fbpx

Over mij

Over mij & hoe ik al ruim 11 jaar draag:

Over mij & hoe ik al ruim 11 jaar draag:
Ik ben Sascha Kolman, moeder van 3 prachtige zoons & een bonuszoon. Een huis vol testosteron die ook nog eens kleurrijk is want dat is dan weer mijn toevoeging. Ik ben al ruim 7 jaar draagconsulente en ik werk hiernaast parttime als barista in een koffiebar.

In 2008 werd ik op jonge leeftijd, voor het  moeder, en een draagzak stond al direct op mijn wensenlijstje, en die kreeg ik ook. Zo’n draagzak waar je je kindje in deed leggen (achteraf gezien niet de meest veilige optie, maar dat was toen en ik wist niet beter) Toen dat te zwaar was kocht ik een draagzak, maar die bleek on-ergonomisch voor zowel mij als mijn kindje. Na wat zoeken kwam ik op een forum waar veel moeders droegen met een draagdoek; en na proberen was dat precies wat ook bij mij paste!

In 2012 werd mijn tweede zoon geboren, hij was erg onrustig als baby, hij huilde erg veel (huilbaby) en had reflux. De draagdoek & draagzakken bleken mijn redding in die tropenjaren met hem als baby, dreumes en peuter. Heel wat uren heb ik met hem afgelopen met hem in de doek & draagzak. Ik zeg nu nog steeds; in deze jaren droeg ik niet meer omdat het leuk was, maar omdat het nodig was.

Na mijn scheiding en burnout heb ik het in 2018 heb ik het noodgedwongen wat rustiger aan moeten doen. Maar in die periode ben ik enorm gegroeid en heb ik véél over mijzelf geleerd. Ik kwam mijn huidige partner tegen tijdens een balfolk dansavond (een gedeelde passie samen met mijn partner) en in 2020, midden in de corona crisis kregen wij onze jongste zoon. Deze wordt natuurlijk ook zéér veel gedragen, dat moet ook wel want we besloten geen kinderwagen aan te schaffen (vind je het gek met meer dan 30 doeken en 40 dragers in de kast)

12 foto's met dragen van newborn, dreumes, peuter & kleuter

De geboorte van mijn bedrijf “Dragen kun je Leren”

Na de geboorte van mijn tweede zoon zei mijn verloskundige tegen mij: Jij moet echt iets met dragen gaan doen, dit is echt jouw passie. En met dat in mijn achterhoofd volgde ik najaar 2013 de opleiding Draagdoekconsulente I bij Instituut voor Hechting. Direct daarna schreef ik mijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel en zo is Dragen kun je Leren geboren.

Winter 2014 volgde ik deel II van draagdoekconsulente bij Instituut voor Hechting, en daarna ben ik mij gaan specialiseren in dragen met beperkingen. Ik organiseerde draagdoekenwandelingen & meetings en mijn bedrijf groeide en groeide

In 2017 volgde ik bij Zorg Dragen de opleiding Draagconsulente in de zorg, die dieper in gaat op draagconsulten in medische situaties (de opleiding is eigenlijk voor mensen die werken in de zorg; fysiotherapeuten, kinderverpleegkundigen etc)

Omdat veel ouders nog vragen hebben over meer dan dragen besloot ik in 2018 de opleiding voor de zwangerschapcursus Liefdevolle verwachting te volgen.

En sinds 2019 geef ik in samenwerking met Liefdevol Dragen de Masterclass “Dragen met Hulpmiddelen” waarin ik mede-consulenten train hoe ze ouders van een kindje met heupproblemen of een klompvoetje zo goed mogelijk kunnen helpen.

En mocht je nieuwsgierig zijn wat ik allemaal de afgelopen jaren aan scholing & bijscholing gevolgd heb, hier vind je mijn DRAAG-CV

Facebook Comments Box