fbpx

Het ondersteunen van je buik & bekken met een draagdoek.

Dragen kun je Leren biedt consulten voor zwangeren aan volgens de methode “Knoopwijzes voor zwangeren volgens FTZB”. In deze consulten en workshops leer je geen knoop om je kindje te dragen, maar een knoopwijze die je zwangere lichaam ondersteuning geeft, en een actieve houding stimuleert waardoor je wat meer in balans komt.
Voor wie zijn deze knoopwijzen geschikt/aan te raden?
– Zwangeren met klachten aan schaambeenderen & SI-gewricht door verweking van bekkenbodem.
– Zwangeren met rugklachten welke ontstaan zijn door of in de zwangerschap.
– Zwangeren met een zeer grote en/of zware buik bijvoorbeeld door meerlingzwangerschap.
– Zwangeren die in een eerdere zwangerschap al bekken- of heupklachten hadden.
Wat kunnen de “Knoopwijzes voor zwangeren volgens FTZB” voor jou betekenen?
– Zorgen voor meer stabiliteit en betere gewichtsverdeling (van de buik)
– Oprichten van de wervelkolom
– Ondersteunen van de buik
– Verminderen van rugklachten
– Bekkenbodem ontlasten
– Verbeteren van zuurstoftoevoer (opluchten van benauwd gevoel en/of beurse ribben)
anatomical-changes-in-pregnancy-19-1024

Knoopwijzes van Zwangeren volgens FTZB verminderd je klachten
door je houding op een actieve manier, positief te veranderen.

Digitaal consult – 45 euro voor 60 minuten
Vanwege Coronatijd lukt het niet om deze consulten mogelijk privé te geven. Daarom bied ik deze consulten ook digitaal aan, meer info in de link: Digitaal consult

Privé consult – 55 euro voor 90 minuten
In een consult leer je 6 verschillende knoopwijzes. Hiervan zullen we één of twee waar je op dit moment het meeste baat bij hebt, zeer uitgebreid doornemen.  Na het consult krijg je persoonlijke uitleg en de knoopwijzes mee naar huis.

Workshop – 25 euro p.p – minimaal 3 deelnemers
In de workshop leer je ook alle 6 verschillende knoopwijzes, omdat 2,5 uur behoorlijk lang is als je zwanger bent is het mogelijk deze workshop te verdelen over twee dagen van 1,5 uur.   Hiervan zullen we één of twee waar je op dit moment het meeste baat bij hebt, zeer uitgebreid doornemen.  Na de workshop krijgen jullie een foto-tutorial van alle knopen mee naar huis

Voor de knopen van FTZB kan het handig zijn om een draagdoek van minstens 5,2 (maat 7) – 5,8 (maat 8) te gebruiken, omdat dit geen standaard maten zijn om je babytje mee te dragen. Zijn deze draagdoeken na het consult/workshop voor de rest van de zwangerschap voor een gereduceerd tarief te huren.
uitsnede buikfoto

Waarom NIET de doek over de hele buik qua ondersteuning?
Als je op internet gaat zoeken naar het ondersteunen van je zwangere buik met draagdoek, zul je voornamelijk filmpjes en foto’s vinden die de hele buik inbinden. Op deze manier word de baby naar binnen gedrukt en neem je compleet de ondersteuning over (passieve ondersteuning). Je loopt het risico dat je een vlakke ademhaling krijgt en een holle rug versterkt waardoor rugklachten kunnen toenemen.

De Knoopwijzen die ik je leer activeren je lichaam om de houding te corrigeren op een actieve manier, je spieren worden sterker en je hebt er dus op langere termijn meer baat bij.

1914609_893243590771550_4077982820709934618_nFotocredit: consulente Marloes de Graaf: Ik neem je mee


De knoopwijzen zijn ontwikkeld door Sonja Wermbter van FTZ-Babytragen, in samenwerking met diverse fysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten, gezondheidsconsulenten, ergotherapeuten, verloskundigen en gynaecologen. Ik raad je aan voordat je het consult of de workshop volgt je eerst overlegt met je verloskundige, gynaecoloog of behandeld fysiotherapeut. Indien gewenst kan ik hun extra informatie verschaffen. Als je een Placenta Praevia hebt mag je de knoopwijzes voor zwangeren niet toepassen.

Bronnen/extra info:
– Reader opleiding Knoopwijzes voor zwangeren volgens FTZB (gevolgd via Instituut voor Hechting)
Waarom liever geen volledige buikknoop (engelse link)
Veranderingen in lichaam van een zwangere vrouw (engelse link)

Facebook Comments Box