fbpx

Wat is een draagconsult?

Misschien ken je al andere ouders die dragen of heb je je al georiënteerd en rondgekeken over dragen en ben je misschien zelfs al verliefd op een bepaald mooi printje van een draagdoek of draagzak. Maar de manier van knopen of draagzak van bijvoorbeeld je zus, een vriendin of kennis hoeft absoluut niet jouw voorkeur te zijn, Jij en je kindje zijn uniek en wat fijn is voor een ander of wat mooi lijkt op een plaatje hoeft niet perse jullie te passen, die voorkeur is dus erg persoonlijk!

Ik geef je altijd advies op maat door naar jullie persoonlijke situatie te kijken en te luisteren naar jouw wensen. Door mijn jaren ervaring kan ik mogelijke problemen vroegtijdig signaleren en hierop inspringen. Je krijgt tips en trucs die je niet leert van een tutorial, Youtube filmpje of een handleiding.  Zo kun jij met vertrouwen en met de juiste techniek je kindje gaan dragen.

fotoconsult_jan15002

Wanneer je een draagzak wilt, help ik je met het juist afstellen van de drager. Zo maken we de drager passend voor jouw kindje, maar help ik je ook om te leren hoe je hem goed aanspant. Dat klinkt heel simpel, maar blijkt in de praktijk soms best nog even een uitdaging.

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om met een draagdoek te willen dragen, is het belangrijk om goed te leren hoe een knooptechniek werkt. Het draagcomfort voor jou en je kindje zit hem grotendeels in een goede knooptechniek. Soms heeft een kleine aanpassing in je techniek al een groot effect op hoe jij en je kindje het dragen ervaren. Als je doek wat uitzakt bijvoorbeeld, is het dragen een stuk zwaarder. Ook kun je bepaalde drukpunten gaan voelen, waardoor je pijn krijgt in je rug of schouders. Dit kan vooral gebeuren als je je kindje wat langer draagt of je kindje zwaarder begint te worden. Verder is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je kindje de juiste ondersteuning krijgt in de doek. 


Dragenkanjeleren.nl heeft verschillende consult pakketten samengesteld:

Neem ook even tijd om de consult voorwaarden goed door te nemen.

Ergonomische drager (SSC) Pasconsult  – 27,50 euro voor 60 min.
In dit consult kan je de verschillende ergonomische dragers die aanwezig zijn proberen en passen met je kindje. Ik leg je uit hoe je de ergonomische drager goed kan afstellen en leer je desgewenst rugdragen met ergonomische drager. Er wordt tijdens dit consult geen uitleg gegeven over de doek knopen. 
**Dit consult vind plaats in Hoogerheide bij mij thuis **
Nadien ontvang je ene kortingscode van een aantal webshops zodat je met korting een drager kan aanschaffen.

Basis knoopconsult – 55 euro voor 90 min of Duo knoopconsult – 80 euro voor 120 minuten
Tijdens dit consult leer ik je één knooptechniek met een draagdoek aan van begin tot eind. Je kunt kiezen tussen een rekbare of een geweven draagdoek, en de de knooptechniek is naar keuze en in overleg. Als je helemaal nieuw bent wat betreft de doeken vertel ik je er meer over zodat je zelf de keuze kan maken welke het beste bij je past. In het consult oefenen we met een speciale draagpop, en voordat we het consult afsluiten ook nog een keer met je kindje. Zodat je met vertrouwen daarna thuis zelf aan de slag kan met oefenen.

Mocht je in de weken na je consult tegen problemen aanlopen, dan mag je kosteloos nog 30 minuten terugkomen. (Een terugkom consult is in Hoogerheide)

Consult “Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB” – 50 euro voor 90 min
Dragen kun je Leren biedt consulten voor zwangeren aan volgens de methode “Knoopwijzes voor zwangeren volgens FTZB”. In deze consulten en workshops leer je geen knoop om je kindje te dragen, maar een knoopwijze die je zwangere lichaam ondersteuning geeft, en een actieve houding stimuleert waardoor je wat meer in balans komt en minder last van je bekken en/of rug hebt. Hier lees je daar meer over.

Groepsworkshop  – Vanaf 35 euro p.p. 120-150 min*
Willen jij en je vriendinnen/familieleden dezelfde knoop leren? In een workshop leer ik de door jullie gewenste knoop voor een fijne groepstarief. Een workshops bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf deelnemers.

De workshop “knoopwijzen voor zwangeren” of buikdragen met een geweven of rekbare doek is 30 euro pp.
Een workshop rugdragen met de geweven draagdoek is 35 euro p.p

De workshops kunnen op locatie of bij mij thuis in Hoogerheide gevolgd worden.

Informatie avond en/of lezing – in overleg. 
Wil je dat ik wat over dragen kom vertellen in het mama-café, tijdens een event voor jonge ouders of in een centering pregnancy groep? Neem dan zeker contact met mij op, in veel gevallen doe ik dit compleet kosteloos

Informatie voor (zorg) professionals: Als draagconsulent kom ik graag uitgebreid vertellen over ergonomisch dragen, de verschillende manieren om een kindje te dragen, en wat kan ik als draagconsulent voor jullie kan betekenen. Ook is het mogelijk om een workshop (prijs in overleg) op maat samen met collega’s te volgen.

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Als draagconsulente ben ik ruim opgeleid door Draagconsulente I & II te volgen bij Instituut voor Hechting & de opleiding Draagadvies voor zorgprofessionals te volgen bij Zorg-Dragen. Daarnaast investeer ik jaarlijks ruim in extra bijscholingen, opleidingen en intervisies en volg ik continue de laatste ontwikkelingen op het gebied van dragen, draagdoeken en nieuwe dragers., waarin ik ook weer investeer.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Draagdoekconsulenten

Mijn tarieven zijn hierdoor mogelijk hoger dan bij collega’s in de omgeving. Hiervoor krijg je wel de allerbeste kwaliteit en service. Klik voor meer informatie over alle opleidingen, bijscholingen etc die ik volgde.

Facebook Comments