fbpx

Diensten & Tarieven

Misschien ken je al andere ouders die dragen of heb je je al georiënteerd en rondgekeken op blogs, Youtube of Facebookgroepen. En misschien ben je zelfs al verliefd op een bepaald mooi printje van een draagdoek of draagzak. Maar Hoe weet je nu welke draagdoek of draagzak goed bij je past? De manier van knopen of draagzak van bijvoorbeeld je zus, een vriendin of kennis hoeft namelijk absoluut niet jouw voorkeur te zijn, Jij en je kindje zijn uniek en wat fijn is voor een ander of wat mooi lijkt op een plaatje hoeft niet perse jullie te passen, die voorkeur is dus erg persoonlijk!

Ik geef je altijd advies op maat door naar jullie persoonlijke situatie te kijken en te luisteren naar jouw wensen. Door mijn jarenlange ervaring kan ik mogelijke problemen vroegtijdig signaleren en hierop inspringen. Je krijgt tips en trucs die je niet leert van een tutorial, Youtube filmpje of een handleiding. Zo kun jij met vertrouwen en met de juiste techniek je kindje gaan dragen.

Corona maatregelen tijdens het draagconsult:

– Bij het maken van de afspraak neem ik een gezondheidscheck af; deze houdt in dat zowel jij, je kindje als andere personen in jullie gezin klachten vrij zijn.
– Als er voor of binnen 10 dagen na de afspraak dingen veranderen op gezondheidsgebied dan vraag ik deze zsm te melden.
– Jullie email adres en telefoonnummer worden tot 14 dagen na het consult opgeslagen om je te kunnen contacten als dit nodig is
– Bij binnenkomst vraag ik je om je handen te wassen en indien gewenst te desinfecteren.
– Tijdens het consult maken wij (volwassen) gebruik van mondkapjes, indien gewenst zorg ik voor een extra wasbaar exemplaar voor je, geef dit tijdens consult boeken graag aan.
– Tijdens het draagconsult proberen we zoveel mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren van elkaar.
– Soms is het noodzakelijk om dichterbij te komen bijvoorbeeld om de draagzak helpen af te stellen. Dit doen we in goed overleg.
– Poppen & materialen worden gereinigd na een consult of blijven minstens 48 uur ten ruste tussen de consulten in om besmetting te voorkomen.
– Het is ook mogelijk, heel coronaproof een digitaal consult te volgen!

Informatie bijeenkomst/lezing
Wil je dat ik wat over dragen kom vertellen bij je centering pregnancygroep, zwangerschapsyoga, mama-café of organiseer je een ander leuk evenement waar ik zou passen? Neem dan zeker contact met mij op wat de mogelijkheden zijn!

Het is ook mogelijk een online bijeenkomst te organiseren bijvoorbeeld in je zwangerschapsgroep op Facebook!

– In een informatie bijeenkomst leer ik geen knopen aan.
– Ik zal op locatie wel meerdere knopen en draagzakken demonstreren

 

 

Digitaal draagconsult – 30 min
Misschien heb je even niet de mogelijkheid om langs te komen, of je hebt een korte vraag, dit is het ideale consult om de puntjes op de spreekwoordelijke “i” te zetten. 

Via een video verbinding kijk ik mee als je je kindje knoopt, of je draagzak afstelt en geef je tips om je knelpunten of problemen te voorkomen.

Zo kan je ook buiten mijn regio van mijn specifieke kennis gebruik maken!

– Bij eventuele uitloop zijn de kosten 12,50 per 15 min uitloop.
– Desgewenst kan er een draagpop en/of materialen gehuurd worden.
– Er wordt tijdens dit consult geen rugdragen aangeleerd!
– Dit consult vind plaats via een videoverbinding bvb via Skype

Pas consult – 60 min
In dit consult kan je de verschillende ergonomische dragers die aanwezig zijn proberen en passen met je kindje. Ik leg je uit hoe je de ergonomische drager goed kan afstellen en leer je desgewenst rugdragen met ergonomische drager als je kindje daar qua ontwikkeling aan toe is. Omdat ik geen draagzakken verkoop weet je zeker dat wat ik vertel geen verkooppraatje is.

Zo kies je een drager die zeker weten ergonomisch is en goed bij jou en je kindje past.

– Bij eventuele uitloop zijn de kosten 15,- per 15 min uitloop.
– Er wordt tijdens dit consult geen uitleg gegeven over de doek knopen. 
– Dit consult vind plaats in Hoogerheide bij mij thuis

 

Basis Draagconsult – 90 min

Tijdens dit consult leer ik je één knooptechniek met een draagdoek aan van begin tot eind. Je kunt kiezen tussen een rekbare of een geweven draagdoek. Ben je helemaal nieuw met dragen? Dan is dit consult de aangewezen optie om te ontdekken wat het beste bij je past! In het consult oefenen we met een speciale draagpop, en voordat we het consult afsluiten ook nog een keer met je kindje.

Na dit consult kun je kindje zelf met vertrouwen in de doek knopen!

– Bij eventuele uitloop zijn de kosten 15,- per 15 min uitloop.
Mocht je in de weken na je consult tegen problemen aanlopen, dan mag je kosteloos nog 30 minuten terugkomen.

DUO – Draagconsult – 90 min

Een draagconsult voor twee, en of dit nu je partner, je vriendin of je gastouder is, dat maakt dan helemaal weer niks uit! We is het belangrijk dat jullie dezelfde knoop willen leren, en dat jullie voorkennis ongeveer gelijk is
(vooral van toepassing bij het aanleren van rugdragen) , zodat ik mijn aandacht gelijk over jullie kan verdelen.

Met zijn tweeën is wel zo voordelig! En extra gezellig!

– Bij eventuele uitloop zijn de kosten 15,- per 15 min uitloop.
Mochten jullie in de weken na je consult tegen problemen aanlopen, dan mag je kosteloos nog 30 minuten samen terugkomen.

 

Dragen in specifieke zorgsituaties

Klompvoetjes
Heupdysplasie of -luxatie
Prematuur geboren baby’s
(Down) syndroom en hypotonie
Dragen bij huilen, onrust en reflux
Voorkeurshouding en asymmetrie
Lichamelijke beperking bij ouder/verzorger

Heb je een specifieke zorgvraag neem dan vooral contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

(Door de opleiding ZorgDragen ben ik opgeleid tot draagconsulente in de zorg, daarbij volgde ik extra scholingen over specifieke casussen)

Knoopwijzen voor Zwangeren  – 90 min

Wist je dat er speciale knoopwijzen zijn ontwikkeld ter ondersteuning van je zwangere lichaam? Heel fijn bij rug of bekkenklachten, maar ook bij een grote zware buik (bijvoorbeeld door tweeling zwangerschap) of door zere gekneusde ribben of maagzuur door de drukkende buik. Lees hier meer over deze methode.

We nemen 6 verschillende knopen door die allemaal een andere ondersteuning geven

**let op: het is verstandig om even met je verloskundige of fysiotherapeute te overleggen of deze methode bij jou zou passen, bij vragen zijn ze natuurlijk welkom voor meer informatie.**

– Bij eventuele uitloop zijn de kosten 15,- per 15 min uitloop.
Geschikt vanaf ongeveer 20-25 weken zwangerschapsduur
– de prijs is inclusief huur van een geweven doek mat 7 of 8 (mits beschikbaar) 

Zwangerschapspakket XL  – 120 min

Super enthousiast over dragen maar weten jullie niet waar jullie mee moeten beginnen? Met dit pakket komen jullie in de zwangerschap al langs voor je eerste consult, jullie krijgen uitgebreide uitleg over dragen en jullie leren de buikknoop met geweven of rekbare doek. Na de bevalling kom je voor je tweede consult en zetten we alle puntjes op de “i” en kunnen eventueel indien gewenst kijken welke draagzakken het beste bij jullie passen.

Twee consulten in één voordeelpakket zodat je supersnel na je bevalling lekker kan gaan dragen!

– Beide consulten zijn 60 minuten
– Bij eventuele uitloop zijn de kosten 15,- per 15 min uitloop.

Je partner mag kosteloos deelnemen aan de twee consulten!

Cursus Liefdevolle Verwachting 

Wanneer je zwanger bent, heb je een bepaalde verwachting van hoe het leven na de bevalling zal zijn, maar in 99% van de gevallen kloppen deze verwachtingen niet waardoor je teleurgesteld raakt en zelfvertrouwen verliest. Precies daarom is deze cursus gemaakt! Het is dus geen pufcursus, maar een zwangerschapscursus die jou & je partner een realistische kijk geeft op de eerste twee levensjaren met je jonge baby.

Niks zweverigs, maar een goede wetenschappelijk onderbouwde voorbereiding op de komst van je kindje

– De prijs is per ouderkoppel
– De cursus bestaat uit 4 avonden en eventueel een terugkomavond
– dit is inclusief; 4/5 cursusavonden , up-to-date wetenschappelijk gebaseerde informatie, een cursusmap om alles thuis door te kunnen nemen

Zie hier voor de voorwaarden van consulten & workshops

Dragen kun je leren heeft ook een ruim assortiment aan draagdoeken, ringslings, ergonomische draagzakken & andere babyartikelen in de verhuur!