fbpx

De 5 redenen waarom mijn baby een strikmutsje draagt

Ik krijg regelmatig de vraag waarom mijn baby (nog steeds) een mutsje draagt ook al is hij al bijna 6 maanden, daarom deze blog over de redenen waarom wij kiezen voor een strikmutsje voor onze kleine man.

1. Voor de warmte 
De eerste reden om je baby een (strik)muts aan te doen. We staan er niet altijd bij stil, maar bij  baby’s is het blote hoofd veel groter in verhouding met de rest van het lichaam. Daarnaast hebben baby’s nog open fontanellen en verliest het lichaam dus veel warmte via het hoofd. Mijn baby is geen newborn baby meer, en kan hij zichzelf prima op temperatuur houden, toch helpt de omhulling van een strikmutsje om zijn temperatuur makkelijker op pijl te houden. Dat kost hem dus ook minder energie waardoor die energie gebruikt kan worden voor groeien en ontwikkelen. 

2. Tegen prikkels
Ken jij die momenten dat je super overprikkeld bent en niet lekker in je vel zit? En dat je dan het liefst met je hoofd onder de dekens duikt? Precies! Een mutsje van wol(zijde) zorgt voor een natuurlijk zacht laagje over het bolletje, en dempt daarin meer prikkels van buitenaf. Onze man lijkt echt het mutsje erg fijn te vinden en er baat bij te hebben. 

3. Het materiaal
Bij mijn tweede kindje kwam ik echt in aanraking met de voordelen van wol en/of zijde. Niet alleen voor in de winter maar door het hele jaar heen. Het is heel zacht en knuffelig, en werkt temperatuurregulerend dat betekent dat het dus niet warm of koud aanvoelt. Ik droeg in mijn kraamweek juist met 30 graden ook graag mijn eigen wollen hemdjes omdat als je zweet de stof niet klam aanvoelt. Het fijne is dat er een hele keuze aan materialen voor strikmutsjes is zowel wol als zijde als wolzijde maar ook gewoon katoen. 

4. De unieke (pas)vorm
De strikmutsjes hebben een unieke pasvorm die zorgt dat het voorhoofd vrij blijft maar het hoofdje tot de nek en over de oortjes bedekt is. Het voorhoofd vrij zorgt er ook weer voor dat de temperatuur goed gereguleerd kan worden. Daarnaast hebben die mutsjes 2 lange touwtjes waarmee je het mutsje veilig strikt, en blijft het mutsje dus super goed zitten!

5. Ze staan zo schattig
Tja dit laatste puntje is en blijft een puntje van smaak natuurlijk, maar ik vind de mutsjes ook nog eens schattig staan.

Facebook Comments Box

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *