fbpx

Dragen in de sneeuw

Jeej wat heerlijk dat het gesneeuwd heeft, maar sneeuw is altijd wel een beetje spannend om met de draagdoek of draagzak doorheen te gaan. Daarom hebben we deze 6 tips voor je! 

 1. Zorg dat jij en je kindje goed warm zijn aangekleed, liefst in laagjes
  Meerdere laagjes isoleren en houden je kindje goed warm, je hoeft geen allerlei dikke truien of pakken aan te trekken. Zeker niet als je ook onder je draagjas draagt. Trek je kindje aan wat jij ook zou aantrekken en hou in de gaten dat je kindje het niet te warm krijgt. Uitstekende delen zoals enkeltjes, voetjes en hoofdje extra warm houden met bvb beenwarmers, een legging en een lekkere (wollen) muts.
 2. Let er op dat de ademweg van je kindje vrij is, en je sjaal etc niet voor het gezichtje zit.
  Jouw hals is snel bloot en een sjaal is dan ideaal, alleen ongemerkt kan deze dan gemakkelijk voor het gezicht gaan liggen van je kindje. Let er zeker met dit weer op dat het gezicht van je kindje altijd vrij en zichtbaar is.
  Kleine tip voor dragen zonder koude hals: Draagsjaal voor twee
 3. Zorg ervoor dat je stevige schoenen aan hebt met zoveel mogelijk profiel, of gebruik sneeuwspikes.
  Let op, pas gevallen sneeuw is niet zo glad, maar als het gaat dooien en weer vriezen of erg aangestampt is dan ontstaan er super gladde plekken. Een goed profiel onbder je schoenen voorkomt al sneller dat je uitglijdt. Kies je voor sneeuwspikes/snowsteps dan sta je zeker goed op je voeten. Voorgaande jaren kon je deze sowieso ook kopen bij de Action & Hema.
 4. Zorg ervoor dat je je voeten kan zien, is je kindje wat groter, kies dan juist voor rugdragen.
  Dit punt heeft eigenlijk te maken met het vorige punt…. Als je niet kan zien dat het glad is dan kan je zo misstappen. Een kindje op je rug zetten zorgt ervoor dat je beter kan zien waar je loopt/
 5. Als je er geen vertrouwen in hebt, doe het dan niet!
  Als ouder van je kindje voel je zelf het beste aan of dat jij het verantwoord vind…of niet! Als jij er geen vertrouwen in hebt doe het dan zeker niet. Heb je er wel vertrouwen in? Dan zeker lekker naar buiten gaan!
 6. Geniet!
  Want zoveel sneeuw zien we niet in Nederland 😉
Facebook Comments Box