fbpx

Hoe zorg je voor voldoende neksteun in een draagdoek?

Als je je draagdoek geknoopt hebt, kan je een nekrolletje gebruiken om je kleintje in de doek wat meer ondersteuning te geven. Een nekrol gebruik je voor lichte ondersteuning en comfort voor een baby die nog geen nekbalans heeft.

Hoe plaats je de nekrol bij buikdragen met geweven of rekbare doek.
– knoop je draagdoek, zorg tijdens het knopen dat je voldoende stof in het nekje hebt liggen (zoveel dat het een mutsje zou kunnen zijn)
– controleer of je kindje strak genoeg geknoopt zit, buk voorzichtig naar voren, je kindje hoort niet meer dan twee vingers van je af te komen.
– pak een spuugdoekje, of een moltondoekje en rol ,deze op.
– leg je spuugdoek in de bovenrail van je doek en rol deze naar buiten in de losse stof.
– Controleer of het nekrolletje alleen in de holte van de nek ligt, je kindje moet zelf het hoofdje op kunnen tillen en draaien.
– Heb je het idee dat het nekje toch erg naar achteren hangt, controleert dan goed de houding van je kindje, als je kindje in een goed M-houding zit zal het minder naar achteren hangen.
– Inprincipe gebruik je voor de Kangaroo knoop geen nekrolletje omdat deze (goed geknoopt) een hogere spanning heeft in de nek, door een nekrolletje kan je juist zorgen dat er teveel druk ontstaat.
481356_386452914781543_529340545_n2jpg
Vanaf de 3/4 maanden zal je kindje wat actiever zitten en kan het zijn dat je de nekrail minder goed aangespannen krijgt. Als je kindje niet in elkaar zakt en stevig ondersteunt zit is dat geen probleem, maar als je kindje in slaap valt en helemaal ontspant kan het zijn dat hij/zijn erg in elkaar zakt waardoor de kin toch richting borst gaat. Maak dan je knoop los en span je banen nogmaals aan, zodat je kindje als het slaapt ook voldoende ondersteuning heeft.
Hoe zit het met rugdragen en een nekrol? Bij de ruck is een nekrol niet verplicht. Let wel op dat je bij de ruck je banen niet stevig aan moet spannen want dan zet je veel meer kracht op de nek dan bij de FWCC, Probeer de losse stof in je hand naar voren te halen, zo kan je mooi spannen zonder dat de nek teveel spanning heeft. ALs je het idee hebt dat je kindje teveel striemen in het nekje heeft, of je teveel spant dan kan de nekrol fijn zijn voor comfort, rol deze dan op in de doekbaan voor je je kindje met santatoss op je rug brengt.
Let op:
Zorg dat het nekrolletje alleen de holte van de nek vult, een dikke nekrol zorgt ervoor dat een nek naar voren word geduwd en in een niet natuurlijke stand staat. Omdat ook de nek nog in ontwikkeling is wil je dit voorkomen. Daarnaast moet kindje vrij kunnen zijn om het hoofdje te draaien, en moet een nekrol niet fixeren.  Daarom is een hydrofiele luier/doek NIET geschikt als nekrol.
Tot hoe oud gebruikte jij een nekrolletje? En heb je nog een specifieke vraag over het maken van een goede nekondersteuning, of iets anders wat je in de blog las? Laat dan onder de blog een reactie achter.

Speciaal voor jullie maakte ik deze video met wat tips en trucs
om een mooie nek ondersteuning te creëren.

Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren

Facebook Comments Box

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *