fbpx

Dragen met een berenpakje, waar let je op?


Het word weer behoorlijk koud buiten en dat heeft ook weer invloed op het dragen. Ik zie veel vragen voorbij komen over wat moet mijn kindje aan in de doek? En hoe houd ik mijn kindje warm genoeg?  Eén van de wintertips die ik heel veel voorbij zie komen, is zo’n lekker warm berenpakje. Logisch in die pakjes blijven ze heerlijk warm, je kan ze makkelijk kopen en ze zijn ook nog eens onwijs schattig.

Waarom zou een “berenpakje” minder geschikt zijn?  blog berenpakjes
In een draagdoek heb je misschien wel eens gemerkt dat alle broekjes een beetje optrekken, je kindje heeft daardoor sneller blote kuitjes. Dit kan je een beetje corigeren maar niet helemaal. Als je je kindje in een goed passend berenpakje knoopt dan kruipt ook daar het kruis wat van omhoog, met als gevolg dat de beenruimte in het pakje veel kleiner word. Daardoor kunnen de teentjes in verdrukking komen en de voetjes in een spitstand komen te staan waardoor het ook moeilijk is om je kindje in een mooie M-houding te krijgen is. Bovenstaande punten geld ook voor een pyjama met voetjes en bij een strakke maillot.
Een ander nadeel van een berenpakje is dat hij vaak van een synthetisch materiaal is gemaakt. Hierdoor zou het kunnen dat je kindje zijn warmte niet kwijt kan en oververhit kan raken. Goed om in je achterhoofd te houden.
Ik heb een “berenpakje” gekocht, hoe weet ik of mijn kindje voldoende ruimte heeft?
– Knoop je kindje in de doek, krijg je je kindje mooi in de M-houding?
– Controleer of het voetje niet spits naar beneden wijst, staat er niet teveel spanning op?
– Zoek naar de teentjes van je kindje, hebben ze nog voldoende ruimte?
– Je wilt minstens 0,5-1cm lege ruimte hebben terwijl de teentjes NIET opgekrult zitten 😉
Wat zijn alternatieven voor een “berenpakje”?
– een lekker warm pak zonder voetjes zoals die van Cosilana, die is ook nog eens van wol wat temperatuur regulerend werkt en dat heeft ook weer voordelen!
– een draagcover, zoals van Little frog of Hoppediz.
– een draagjas, daarin blijven jullie allebei lekker warm samen!
– voor de voetjes: lekkere dikken wollen sokken, zachte laarsjes van bvb Stonz.
– ipv maillot’s, een kekke legging zoals deze
Bewaren
Bewaren

Facebook Comments Box

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *