fbpx

Je kindje dragen met heet weer of tijdens een hittegolf

Met het mooie weer in aantocht merk ik dat er onrust is over dragen met heet weer. In Nederland word er soms advies gegeven om met warm weer niet te dragen. Maar wat dan als je een heel onrustig kindje hebt? Ik denk dat je als ouder het heel goed aanvoelt of je wel/niet kan dragen en hoe lang met heet weer. Er zijn alleen wel extra dingen waarop je moet letten:

1. Pas jullie kleding aan.
dunne luchtige kleding van natuurlijke materialen (geen polyester) korte zachte dunne broeken, alleen dunne romper of kort shirt. Let op dat je goed insmeert, ook de beentjes want die steken uit. (Of gebruik uv werende babylegs) en vergeet ook niet het hoofdje van je kind te bedekken.
2. Blijf in de schaduw.
Pas je activiteiten aan en blijf tussen 12 uur en 4uur zoveel mogelijk op koelere plekken. Moet je naar buiten zorg dan dat je in de schaduw blijft. Als je erop uit moet creëer dan je eigen schaduw met een parasol.
3. Drink voldoende water!
Zorg ervoor dat jouw vochtbalans en die van je baby op peil blijft. Zeker als je borstvoeding geeft en zweet is het belangrijk om extra bij te drinken. Ook je baby heeft extra vocht nodig, voor borstvoeding baby betekend dit meer aanleggen. Let op met suikerhoudende drankjes, dit vergt alleen maar meer energie.
DSCF2976
4. Hou je kindje in de gaten!
Zorg dat je zoveel mogelijk zicht op je baby hebt, en let op onderstaande signalen die oververhitting kunnen aantonen:
– is je kindje erg onrustig, huilt het plots heel veel, of is juist te rustig.
– droge huid, lijkt uitgedroogd te raken
– weigert te drinken, heeft echt weinig natte luiers
– voetjes van je kindje voelen erg heet aan.
– fontanel ligt lager.
Bovenstaande punten aan de orde? Uit de doek of drager, uit de zon, temperaturen en bij koorts een arts inschakelen!
Let op: een baby onder de 3 maanden heeft veel meer moeite om zijn/haar temperatuur te reguleren. Hou je kleine kindje dus nog meer in de gaten!

5. Kies een geschikte drager / draagwijze

DSC_2267
  – Geweven Draagdoek: Draag met een éénlaags knoop (FWCC, kangaroo, ruck, schuifknoop op de heup, Torsodragen) en kies een dunne doek bvb Wrapsody, Calin blue, Vatanai, Hoppediz das leighte, of een andere dunne liefst lichtgekleurde doek. Katoen, dunne Linnen,hennep of bamboe blend zijn geschikte materialen. (voor de mensen die graag in grammen denken dan zou je kunnen denken aan een doek rond de 200 g/m²)
Rekbare draagdoek: deze doeken zijn door een drielaagse knoop soms erg warm, wil je hiermee dragen kies voor een speciale rekbare zomerdoek zoals Tricot-Slen COOL, vipcarrier of Bam+Boo doek van bamboe
  – Ringsling: heel geschikt met heet weer! Kindje is vlug in en uit, weinig stof en ademt prima. Let ook hier weer op stof keuze (niet te dik) en kies voor lichte kleuren.
  – Ergonomische drager: er zijn dragers speciaal ontworpen voor in de warmte te dragen. Deze zijn van dun ademend materiaal gemaakt of hebben mesh panelen. Je kan ook prima met een andere drager dragen maar wees bewust van de warmte. Draag in ieder geval niet met een dikke insert, dit is extra warm voor je baby.  Speciale zomer dragers: Connecta Solarweave (met UV wering), Ergobaby Performance, Moby Aria Carrier, Beco carrier met Mesh, JPMBB carrier & Tula Overcast carrier.

Dragen kun je Leren heeft de volgende zomerartikelen in de verhuur:
– Tricot Slen Cool
– Amazonas dunne draagdoek (maat 6)
– Torsodraagdoek
– Waterringsling MAM
– Aquacarrier Bykay
– Kokadi Water Tai Tai
– JPMBB physiocarrier (vanaf maat 56 -92)
– Ergobaby 360 Mesh (vanaf maat 68-92)
– Love & Carry AIR (vanaf maat 68-92)
– Tula overcast (vanaf maat 74-92)
– Beco toddler (vanaf maat 92-110)
– Connecta Solar Preschool (vanaf maat 98-116)
Bronnen:
https://www.carrymeaway.com/learncenter/how-to-wear-your-baby-in-hot-weather-summer/
https://sheffieldslingsurgery.wordpress.com/2014/07/22/summer-slings-and-keeping-safe/
https://babycarrierindustryalliance.org/2015/01/hot-weather-safety-tips/
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren

Facebook Comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *