fbpx

Tweedehands drager kopen? Voorkom een miskoop met deze 10 tips!

Een ergonomische drager kost behoorlijk wat geld, en er is een levendige tweedehands markt, dus waarom niet tweedehands kopen? Maar een tweedehands drager kopen levert altijd een risico op. Daarom hier tips om te voorkomen dat je een kat in de (draag)zak koopt.11087070_878416598888537_2042064609_o

1. Vraag veel foto’s
Foto’s maken al heel erg veel duidelijk: ziet de drager er nog netjes uit? Is het stiksel nog heel? Zijn de gespen nog heel? Vraag bij twijfel meer foto’s en informeer eventueel of een consulente met je mee wilt kijken.
2. Controleer de herkomst van de drager
Heeft de huidige eigenaar de originele verpakking nog en eventueel aankoopsbon? Dit zegt natuurlijk niet alles maar een drager van een half jaar oud met doos is vaak betrouwbaarder dan een drager van 6 jaar oud zonder doos.
3. Zit alles erbij?
En dan bedoel ik naast accessoires als een slaapkapje, ook de gebruiksaanwijzing.
4. Koop je een Bondolino, Marsupi of andere drager met klittenband?DSC_4570
Vraag specifiek een foto van de staat van het klittenband, als deze vol pluisjes zit of de haakjes zien er niet goed meer uitdan is de drager niet veilig!
5. Controleer stiksel van naden.
De naden van de schouder aanhechting en knieholtes zijn het meest kwetsbaar, is de drager flink goed gebruikt dan zal hier sneller schade ontstaan.
6. Zelfgemaakte dragers, wrapconversions en mei-tai’s
Deze dragers zijn niet getest dus leveren daarom altijd een risico op. Controleer of dat de banden aan het rugpand zijn bevestigd met zogenaamde X-boxen of bartacken. Vraag wat voor garen gebruikt is, over het algemeen word kwalitatief hoogstaand garen aanbevolen (Gütermann industrieel garen e.d.) en ook goede gespen. Iemand die weet wat hij/zij doet kan daar altijd meer over vertellen.
7. Pas op voor namaak of goedkope chinese ergonomische draagzakken!fergo
Van de merken Ergobaby carrier, Manduca, een Becocarrier zijn veel Fake dragers in omloop! Ook dragers als veel Ergobaby look-a-likes en Mei-tai’s van Hotslings, FreeHand en MiniZone, zijn niet veilig. De naden scheuren bij normaal gebruik al heel snel door, hebben geen veilige verfstoffen gebruikt, gespen zijn niet getest etc. Er zijn op het internet heel wat blogs te vinden hoe je een namaakdrager van een echte kan onderscheiden, maar ook de namaak-carriers zien er steeds beter uit.
8. Haal een drager op
Als je een drager ophaalt dan kan je hem goed bekijken en zelf goed bestuderen. Maar ook even passen. Minder kans op een miskoop dus en het kan ook nog gezellig zijn ook 😉
11117806_878416745555189_749433341_n9. Kies voor verzeker verzenden
Kan je de drager niet ophalen? Kies dan voor verzekerd verzenden voor 1,65 meer ben je tot 500 euro verzekerd als je pakketje kwijt raakt in de post.
10. Vertrouw op je gevoel…
Lijkt het hele verhaal te mooi om waar te zijn? Die gave nieuwe Tula of Wompat voor maar 45 euro? Denk er dan nog even een keer goed overna!
 
Wat zijn jullie ervaringen met tweedehands kopen? Al een keer een kat in de (draag)zak gekocht? 
Ben je benieuwd naar de tips om een tweedehands draagdoek te kopen? Blijf dan onze blog en Facebookpagina volgen! 

Bronnen:
Eigen ervaringen en van medeconsulenten
https://babycarrierindustryalliance.org/2013/02/fake-carriers-warning/
http://www.babywearingschool.com/apps/blog/entries/show/19729386-baby-carrier-sewing-and-safety
Bewaren
Bewaren

Facebook Comments Box

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *