Wat is een draagconsult?


Wat is een draagconsult?
4,5 meter stof wat moet ik daarmee, kom ik dan niet in de knoop?
Of je kindje of jij hebben een lichamelijk beperking, kan je dan wel dragen en waarmee?
Of je draagt al een tijdje, maar je blijft toch tegen dat kleine puntje aanlopen, of krijgt je kindje toch niet helemaal fijn op je rug…   fotoconsult_jan15002

Allemaal vragen waarmee je terecht kan in een draagconsult.

Draagconsult
In een draagconsult leer je hoe je je kindje comfortabel kan dragen, zowel voor jou, als voor je kindje. Een lange doek lijkt soms erg ingewikkeld om te knopen, maar tijden een consult kan ik je laten ervaren dat dit best meevalt. Ook is het de mogelijkheid om andere draagsystemen te bekijken zoals een ergonomische drager of een ringsling.

Een consult is altijd helemaal op maat voor jou en je kindje. Op het moment dat je je bij mij aanmeld voor een draagconsult ontvang je een inschrijfformulier waarop je je persoonlijke gegevens en draagvraag invult. Hierna maken we een afspraak, soms blijkt het tijdens een consult dat een bepaalde knoop niet wenselijk is. Het mooie van een consult is dat we dan ter plaatsen kunnen overschakelen.

Dragenkanjeleren.nl heeft verschillende consult pakketten samengesteld:

Ergonomische drager (SSC) Pasconsult  – 25 euro voor 60 min.
In dit consult kan je de verschillende ergonomische dragers die aanwezig zijn proberen en passen met je kindje. Ik leg je uit hoe je de ergonomische drager goed kan afstellen en leer je desgewenst rugdragen met ergonomische drager. Er wordt tijdens dit consult geen uitleg gegeven over de doek knopen.  **Dit consult kan alleen plaatsvinden bij mij thuis **
Nadien ontvang je ene kortingscode van een aantal webshops zodat je met korting een drager kan aanschaffen.

Kort consult – 30 euro voor 45 min
Kan je al redelijk knopen maar loop je tegen kleine dingen aan. Of heb je nog wat tips nodig om je kindje beter op de rug te krijgen?
In dit consult kijk ik met je mee, en geef je nog wat extra knoopadvies en/of tips en trucs.

Basis consult – 50 euro voor 90 min
Tijdens dit consult leer ik je óf een buikknoop óf één van de rugknopen aan. We oefenen eerst met speciale pop voordat we oefenen met je kindje.
Ik heb doeken waarmee je kan oefenen maar je kan ook je eigen draagdoek meenemen.

Mocht je in de weken na je consult tegen problemen aanlopen, dan mag je kosteloos nog 30 minuten terugkomen. (Een terugkom consult is niet op locatie)

Consult “Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB” – 50 euro voor 90 min
Dragen kun je Leren biedt consulten voor zwangeren aan volgens de methode “Knoopwijzes voor zwangeren volgens FTZB”. In deze consulten en workshops leer je geen knoop om je kindje te dragen, maar een knoopwijze die je zwangere lichaam ondersteuning geeft, en een actieve houding stimuleert waardoor je wat meer in balans komt. Hier lees je daar meer over.

Groepsworkshop  – Vanaf 30 euro p.p. 120-150 min*
Willen jij en je vriendinnen/familieleden dezelfde knoop leren? In een workshop leer ik de door jullie gewenste knoop voor een fijne groepstarief. Een workshops bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf deelnemers. De kosten voor een workshop “Knoopwijzen voor zwangeren”of buikdragen met een rekbare of geweven doek. zijn 25,- p.p. Een workshop rugdragen is 30 euro p.p. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem dan even contact op.

Draagdoekparty of Babyshower  – 15 euro p.p 90-120 min*
Met je vriendinnen of cursusgroep van de zwangerschapsgym een aantal dragers testen en uitproberen? We beginnen met een korte introductie over dragen en daarna mogen jullie rustig gaan passen en proberen (let op: ook hier leer ik geen knoopwijze aan)
Jij zorgt voor de locatie, vriendinnen en drinken en ik voor de informatie, dragers en draagpop.
– Minimaal 4 personen.

 fotoconsult_jan15003      fotoconsult_jan15001

Wat is nog handig om te weten?

– Als je kindje erg onrustig is, is het is fijn als je iemand vraagt om tijdens het draagconsult op je kindje te passen.  Zo kunnen we alle tijd gebruiken om rustig te leren knopen en oefenen met de draagpop, voordat je met je kindje aan de slag kan.

– Een consult vind plaats bij mij thuis. Het is beperkt mogelijk een consult bij jullie thuis te doen, hiervoor bereken een kilometervergoeding van 0,25 p/km incl. BTW buiten een staal van 5 km.

– Het is mogelijk om samen met je partner of een vriendin een consult te krijgen voor dezelfde knoopwijze. Er geld dan een gereduceerd tarief. (neem voor de mogelijkheden contact op!)

– Wanneer ik vooraf inschat dat het consult langer dan 90 min zal gaan duren, dan zal het consult tarief hierop aangepast worden. Loopt het consult onverwachts meer dan een half uur uit dan zijn de kosten €15,- per 30 min dit word achteraf na gefactureerd.

– Het consult kan contant of per overboeking worden betaald.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Comments